Background

The collection

Exhibitions

Poems

Contact

News

Links

 

 

 

© 2008 Loïs Boomsma

xNews 2

Omschrijving van mijn werk;
Hoe langer ze als professioneel beeldend kunstenaar werkzaam is des te meer vergt het van haar denk- en kijkproces.
Zodra ze iets beheerst, heeft ze een nieuwe uitdaging nodig om het geen kunstje te laten zijn, maar wil ze dat spanning zichtbaar blijft. Vindt dat dit juist in het onvolmaakte kan zitten, en niet in perfectie. Het gaat bij haar veeleer om het kleine en verborgene, het weifelende en vergankelijke.

Ze beseft, dat ze steeds opnieuw zoekt naar een nieuwe verwondering/verbazing. Ze wil niet tot in het oneindige herkauwen. Loskomen van de heel erg realistische manier van werken en de strenge regels van die techniek op zoek naar een voor haar nieuwe beeldtaal. Experimenteren hoort bij haar. Een verstilde binnenwereld dient zich aan. Achter gesloten deuren wordt de innerlijke strijd gevoerd; keuzes maken uit een diversiteit aan mogelijkheden.
Al zoekende ging zij zich uiten in een voor haar experimentele vormentaal. Ging terug naar haar beginwerk en ontdekte: 'je jeugd is onsterfelijk en blijft tot het einde.' Jeugd, onschuld – een verloren paradijs – werd haar aangereikt. Moest die weg inslaan en koos vol overtuiging. Dan komt een weemoedig verlangen, gemis en wil je intens herbeleven, vasthouden. Wat geweest is gaat nooit voorbij.

Op weg naar een echt goed schilderij passeer je duizend mislukte pogingen" hoorde ze eens iemand zeggen… en herkende het meteen.
De laatste jaren probeert ze in haar werk steeds meer overtolligheden weg te laten en met heel weinig, veel te zeggen. Zoekend naar eenvoud.
Ingekeerd kijken -- Plekken van Herinnering -- gaat over emoties, kwetsbaarheid en hoe ervaringen in het leven je vormen.

terug naar nieuws